Over mij

Wat je nieuwe naam is weet ik nog niet.

Maar wat ik wel weet is dat het een onvergetelijke naam gaat worden.

Een naam die je bedrijf, merk, dienst of product past als een jas.

De naam waarmee jij de wereld gaat veroveren.

Mijn naam is Floris Hülsmann en met mijn 20 jaar ervaring als prijswinnend copywriter help ik je aan de juiste naam. Sinds 2016 doe ik dit onder de vlag van Namarama, het naamcreatiebureau gespecialiseerd in het ontwikkelen van onvergetelijke bedrijfsnamen.

Al mijn hele leven ben ik gefascineerd door namen en het effect dat ze op mensen hebben. Door mijn werk als copywriter kon ik nieuwe namen bedenken voor producten. Dat vond ik altijd zo gaaf om te doen, dat ik besloot er mijn bedrijf van te maken. Met meteen mijn lastigste opdracht ooit: hoe bedenk je een naam voor een namenbureau?

Ik ging heel precies kijken wat er nou allemaal nodig is voor een sterke bedrijfsnaam bedenken. Deze zoektocht werd meteen de basis van mijn methode, die ik nog dagelijks gebruik. En met succes. Onderin deze pagina zie je wat mijn klanten er zelf over zeggen. Zo werkte ik voor onder andere ABN-AMRO, Leenbakker, The Learning Circle, Subway, Talpa, Volkswagen en Zilveren Kruis.

Een bedrijfsnaam bedenken, dat doe je niet even zomaar. Dat weet iedereen die er wel eens aan begonnen is. Het kost vaak (te) veel tijd, veel strijd en levert ook nog eens een hoop onzekerheid op. Mag het wel? Kan het wel?

Allemaal kopzorgen waar een bedrijf geen energie aan zou moeten verspillen. Vandaar dat het helpt om een specialist in te schakelen. Jezelf het geld, de tijd en de energie te besparen. Verlies geen minuut en maak nu nog een afspraak.

Namarama kom je tegen bij:

Ik schreef er ook een boek over: Maak je naam onvergetelijk – Zo bedenk je een bedrijfsnaam die wél werkt. Hierin beschrijf ik voor starters, ZZP’ers en ondernemers hoe je nou aan een sterke naam komt. Lees hier meer over mijn boek. I

k geef hier presentaties over en doe naamworkshops met bedrijven. Ook als spreker vind ik het geweldig mijn publiek te inspireren door over de kracht van namen te vertellen.

Je kunt me ook beluisteren in mijn podcasts! De Namarama Show (ook te beluisteren via Spotify, iTunes of je eigen podcast app). Daarin ga ik in gesprek met namen uit de wereld van reclame, marketing en ondernemerschap. Privé ben ik gelukkig getrouwd met Ninke, heb drie prachtige zonen en woon en werk in Deventer.

Ben je toe aan een onvergetelijke naam? Neem dan contact me op en dan hoor ik je graag wat ik voor je kan doen.

Klanten van Namarama:

Opdrachtgevers over Namarama

Ilse Kaljee

Zilveren Kruis

'Fijn dat je in zo’n korte tijd zulke verfrissende nieuwe namen hebt weten te bedenken.'

Hans Wessels

TUI

'Wij waren op zoek naar de perfecte naam voor onze nieuwe dienst, Floris vond hem!'

Daan van Montfort

HSK Groep

'Floris bedenkt niet alleen namen, maar kan strategisch meedenken over een heldere positionering.'

Matthijs Nelemans

Ondernemer en hoogleraar

'Na zelf bijna 300 namen bedacht te hebben schakelden we de hulp van Namarama in. Het is bewonderenswaardig hoe snel hij met enkele namen de juiste snaar wist te raken. Mijn tip voor ondernemers: bespaar tijd en discussie en zet Namarama in, zodat je je kunt richten op zaken waarin je goed bent.'

Interview in MarketingTribune

Interview over mijn werk, mijn methode en het ontstaan van Tastes Like Chicken voor Subway.

Het hele interview kun je hier lezen.

Interview 

BNR Nieuwsradio interview met Floris Hülsmann

Interview dat ik gaf op BNR Nieuwsradio met Thomas van Zijl over mijn boek Maak je naam onvergetelijk.

Op zoek naar een unieke naam?

Contact opnemen

Namen