(Te) gekke namen

Vandaag begeven we ons in de wereld van de festivals. Want als we ergens rare namen tegenkomen is het daar wel. En dan heb ik het niet over onspelbare namen, maar echt van die namen waar je even van opkijkt. De zomer barst weer los en het stikt van de muziekfestivals door het hele land. Maar wat een namen… soms overduidelijk, maar vaak ook heel geheimzinnig.

Pinkpop

Een popfestival dat doorgaans op Pinksteren wordt georganiseerd, vandaar de naam. Heeft niks te maken met een roze kinderpop dus. Toch zijn ze niet roomser dan de paus: het werd niet op Pinksteren georganiseerd in 2008, 2010, 2013 en 2016.

Hongerige Wolf

Het is niet wat je denkt. Geen hippe band of verkleedpartij. Hongerige Wolf is namelijk een gehucht in Groningen. En daar wordt een kunstzinnig festival gehouden. Geen festival rondom dieren dus (ook een plaatsnaam).

Appelsap

Toen ik deze naam voor het eerst hoorde snapte ik er niks van. Het draait om Fresh Music, en wij zochten daar een hele frisse naam bij die totaal niet leek op alles wat er al was. Vandaar de naam Appelsap, zo legde de oprichter het me uit.

Down The Rabbit Hole

Prachtige naam vind ik. Verwijst natuurlijk direct naar het beroemde Alice in Wonderland verhaal. Past tevens ook goed bij het gevoel dat je overhoudt na een stevig weekend festivallen.

Into The Great Wide Open

Songtitel en een festival op het kleine eilandje Vlieland. Daar is weinig Great Wide Open te vinden als je het strand niet meetelt. Toch is het een zeer uitnodigende naam, groots en passend bij het lekker buiten van muziek genieten.

Ken jij nog een (te) gekke festivalnaam? Zet ‘m in de reacties.

10 reacties op “(Te) gekke namen”

  1. Een vermelding verdient wmb ‘A Campingflight to Lowlands Paradise’.
    Onhandig lang, maar de afkorting is een begrip en de volledige naam is een dichtregel; precies hetzelfde ritme als ‘Shall I compare the to a summer’s day’ en ‘Ik ging naar Bommel om de brug te zien’, een jambische pentameter voor poëzienerds.

    Wat betreft de formulenamen op …pop: bij Speculaaspop heb ik het idee dat ze het festival van de naam hebben afgeleid. Plaspop is een dubieuze. Pinkpop is dankzij de alliteratie en het logo van de roze pop geweldig.

    Maar de winnaar is wat mij betreft Zwarte Cross. Een festival in de provincie zou je kunnen promoten als Boerenpop (bestaat ook), maar hier is een combinatie gemaakt met de ultieme boerensport. De naam knipoogt ook naar illegaliteit. Bedacht door de voorman van Jovink en de Voederbietels. Of nee, de naam ‘Zwarte Cross’ bestond al. Dit is het festival waar Amsterdammers voor uit Amsterdam komen.

  2. Ah, en Reuring in het Groen! Een kleinschalig festival met wel 50 muziek-, theater- en literaire optredens in tuinen (ook in de net geopende Wolkerstuin van Jan en Karina Wolkers) op volkstuinenpark Amstelglorie in Amsterdam 😉 Dit jaar op 14 juli, de toegang is gratis en iedereen is welkom, groot en klein, van 13-18 uur. facebook.com/reuringinhetgroen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.