Alle cases

Porteum

Eerste campus-school van Nederland.

Drie middelbare scholen in Lelystad waren het ambitieuze plan aangegaan om samen te werken. Om samen één school te bouwen voor duizenden middelbare scholieren.

In augustus 2021 openen de deuren van een gloednieuwe onderwijscampus die bestaat uit zeven kleinere gebouwen: drie voor het vmbo, drie voor het havo/vwo en een cultuurgebouw. Het wordt een groene, duurzame en inspirerende omgeving waarin geleefd, geleerd en samengewerkt wordt.

Het wordt ook een unieke plek waar middelbare scholieren van Lelystad elkaar kunnen ontmoeten, maar ook hun eigen plek hebben. Waar ze een vertrouwde omgeving hebben waar ze zich thuis kunnen voelen, maar waar ze ook alle faciliteiten hebben die ze nodig hebben om optimaal voorbereid te worden op een succesvolle toekomst.

De naam die hier het beste bij paste werd in samenwerking met leraren, leerlingen en ouders onderzocht. Om vervolgens Namarama diverse concepten te laten presenteren. Porteum is een samenvoeging van Port (haven) en Lyceum (scholengemeenschap). Een veilige haven voor leraren en leerlingen, dat is het uitgangspunt van de naam. Daarnaast is Lelystad de havenstad bij uitstek en zo komen er diverse elementen prachtig samen.

Daarnaast werden ook de namen voor de diverse gebouwen door ons ontwikkeld. Namen die weer gelieerd zijn aan de scheepvaart, zonder heel cliché of opdringerig te worden. Ze gaan namelijk ook over leren, richting vinden en nieuwe kennis ontdekken.

Namarama maakt namen voor bedrijven, gebouwen en zelfs bruggen. Dus heb je nog een naamloos project, neem dan snel contact met ons op.