Alle artikelen

Waar de straten geen naam hebben

Artikel

Waar de

straten geen naam hebben

Vandaag neem ik je even mee in de wereld van straatnamen. In Nederland zijn we er gek op, al weet ik nooit precies waar toch al die namen vandaan komen. Vanaf 1851 is het verplicht geworden en sindsdien duiken hier meest vreemde namen op. Hele wijken worden vernoemd naar zeehelden, schilders, bomen, bloemen, vogels en zelfs vruchten. En niet te vergeten alle mooie bruggennamen die we hebben. Of namen waar geen eind aan komt als de Burgermeester Jonkheer Quarles van Uffordlaan in Apeldoorn (heb ik ooit op een envelop moeten schrijven, bijna onmogelijk) en de Wethouder Fierman Eduard Meerburg Senior Kade in Katwijk.

In het buitenland wordt er vaak verwezen naar historische data. Maar het kan ook minder creatief. In Amerika nummeren ze gewoon alle streets en avenues. Dat maakt het je als toerist heel makkelijk om je weg te vinden.

Maar nu moet je even kijken naar deze video over straatnamen in Japan. Want die zijn er dus niet. Als je daar de weg vraagt naar een leuk restaurantje moet je het heel anders aanpakken. Een sterk staaltje andersom denken, maar ook weer heel logisch.

“Blocks are the unnamed spaces between the streets.”

Ken jij nog een vreemde straatnaam? Deel het hieronder bij de reacties!

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *