Alle podcasts

Podcast

De wondere wereld van Avinash Changa

De Namarama Show

Avinash Changa is VR pionier, entrepreneur, producer, uitvinder, dromer en eigenaar van wereldbedrijf WeMakeVR. Een bedrijfsnaam die volgens hem niet meer de lading dekt. Doordat er nog zoveel meer mogelijk is nu. En we wel (denken te) weten wat VR inhoudt.

Hij zag jaren geleden een kans en pakte die met beide handen aan. Zijn fascinatie voor videogames en films bracht hem naar de wereld van VR. Een wondere wereld die moeilijk te beschrijven is aan iemand die nog nooit zo’n bril op heeft gehad. Dat maakt het zo bijzonder en misschien ook een beetje eng. Avinash weet het in deze podcast heel goed over te brengen. Hij ademt VR, vond zelf één van de eerste VR camera’s uit, reist de hele wereld over voor zijn projecten en talks (SXSW) en werkt voor gave klanten als Tommy Hilfiger, Heineken, IBM, Samsung, ING en nog vele andere bekende merken. Over WeMakeVR werd geschreven in de New York Times, Forbes, NRC en Vrij Nederland.

De combinatie van dromer en ondernemer maakt dat hij altijd mogelijkheden ziet, ook bijvoorbeeld voor mensen die het minder hebben. Je hoort zo alles over een bijzonder project dat hij deed in Nepal. Ook won hij het eerste Gouden Kalf ooit voor een film in VR ‘Ashes to ashes’. En hoe werkt dat dan, een film maken als je als kijker alle kanten op kunt kijken? De oude wetten van films maken gelden niet meer. Wat is de toekomst van VR? Welke mogelijkheden komen er nog? En voor velen de hamvraag: is het een geschikt instrument voor marketing? Niemand die het beter weet dan Avinash Changa. Veel luisterplezier.

Deel deze podcast:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *