Alle podcasts

Podcast

De vele namen van Rik Heijmen, creative strategist

De Namarama Show

Rik Heijmen is creatief, strateeg en serial entrepreneur. Hij heeft al aardig wat bedrijven ‘versleten’. En voor al die bedrijven moest er een naam komen… En daarmee heeft Rik best wel pech gehad. Het is hem al vaker overkomen dat de gekozen naam niet de beste was. En er dus een nieuwe moest komen. Zelf ziet hij daar wel de zonnige kant van in, het leverde hem een hoop gratis PR op.

Hij rolde als vanzelf het ondernemen in, een beetje van thuis meegekregen – zijn ouders hadden een kroeg – en ontdekte al vroeg de mogelijkheden van het wereldwijde web. En zo werd hij partner, mede-eigenaar, oprichter van diverse bekende marketingbureaus als .bone, OER en KOKORO. Hij won prijzen, prestige, klanten… toch was het niet allemaal rozegeur en maneschijn. Een depressie zorgde zelfs voor stilstand. En was het ook de inspiratie voor zijn volgende venture: Monsley. Waar deze namen vandaan komen en hoe Rik keer op keer in slaagt om zichzelf uit te vinden, dat hoor je nu.

Met dank aan The Wheelhouse voor het beschikbaar stellen van hun ruimte. Een fijne plek waar ik eerder al podcasts opnam met Niels Vrijhoeven, Bert Hagendoorn en Jop Quirindongo.

Floris Hülsmann & Rik Heijmen

Deel deze podcast:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *