Alle podcasts

Podcast

Van bijna failliet naar 3 miljoen met Koen Derks (Youseum)

De Namarama Show

Meet Koen Derks. Deze gave gast heeft net 3 miljoen euro funding opgehaald met zijn idee. Hij ontdekte het tijdens een date in New York. Hij werkte er als bankier, living the dream. Toch miste er iets. Het liefst wilde hij iets wat helemaal van hemzelf was. In New York viel het kwartje tijdens het bezoek aan een Instagram pop-up store. De date werd geen relatie en eenmaal terug in Nederland ging Koen aan de slag.

Samen met zijn neef en nog meer familie heeft hij de afgelopen jaren keihard gewerkt aan Youseum. Voor de naam wist hij dat je dat beter niet zelf kunt doen en werden de creatieve koppen van Natwerk ingezet. Vervolgens hebben ze er alles zelf aan gedaan om van dit Instagram/TikTok museum een succes te maken.

Want dat is het mooie van dit concept, het verkoopt zichzelf. Enthousiaste jongeren komen er om de leukste foto’s van zichzelf te maken én te delen. Youseum heeft dan inmiddels ook twee locaties in Nederland, en in Duitsland en Zweden. Maar dat is nog maar het begin. World domination!

In deze podcast hoor je wat ervoor nodig was om Youseum van de grond te krijgen. Dat het een haartje scheelde of ze waren failliet gegaan. Hoe de eerste maand van Youseum een drama was. En wat de grootse plannen van Koen zijn voor de toekomst.

Floris Hülsmann en Koen Derks

SHOWNOTES

Youseum

Koen Derks

Deel deze podcast:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *