Alle artikelen

Mijn 3 favoriete namen van dit moment

Artikel

Mijn 3

favoriete namen van dit moment

“Wat vind jij nou mooie namen?”. Die vraag krijg ik wel vaker. Ik kom dan natuurlijk met de lijst namen die ik zelf bedacht heb. Nee geintje, ik kan ook vol bewondering van namen genieten die ik niet verzonnen heb. Dus hier mijn top 3 namen:

1. TESLA

Nikola Tesla leefde begin vorige eeuw en was de grote concurrent van Edison. Hij was de uitvinder van de wisselstroomgenerator en goed werkende elektriciteitsnetten. Later werd hij een ‘gekke geleerde’ en kwam met de meest bizarre beweringen en uitvindingen als een machine voor gratis energie op de proppen. Dat maakt dat hij nog steeds populair is in science-fiction verhalen en films. Dat zijn naam gebruikt wordt voor een revolutionair automerk dat uitsluitend elektrische auto’s bouwt past perfect. En al ken je de voorgeschiedenis niet, het zijn twee mooie lettergrepen naast elkaar. Tes. La. Prachtig.

2. De Boezemvriend

Stel je weet alles over baby’s en borstvoeding. Dan weet je hoe je met de juiste kennisoverdracht borstvoeding goed kan laten verlopen. Want anders kan het een heel pijnlijk verhaal worden. Dus hou die boezems te vriend. Boezem is een ouderwets woord voor borsten en een boezemvriend is je beste vriend. En omdat veel borstvoedingsconsulentes veel te serieus zijn is een tikje humor in je bedrijfsnaam goud!

3. Snapchat

Met de app zelf heb ik niet zoveel, maar dat dit bedrijf naast Instagram en Facebook miljarden verdient vind ik niet onlogisch. Je kunt ermee chatten. Door ‘snaps’ te sturen. Wat weer komt van ‘snapshot’: een fotografische momentopname. Ook zit er een mooie rijm in de twee woorden. Snep. Tsjet. En je snapt het meteen.

Welke naam had jouw onverdeelde aandacht? Ik lees het graag terug in de reacties hieronder.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *