Alle artikelen

Wat er gebeurde toen ik mijn naam koos

Artikel

Wat er

gebeurde toen ik mijn naam koos

Een nieuwe naam kiezen is voor iedereen een spannend proces. En ik kan het weten. Niet alleen omdat ik elke week weer diverse bedrijven en ondernemers aan een nieuwe naam help. Ook omdat ik zelf een keer die keuze moest maken voor Namarama. Maar dat kiezen levert je ook heel veel op. Hoe dat werkt? Ik neem je even mee in mijn proces.

Hoe het begon

Namen maken heb ik gedurende mijn hele carrière geweldig leuk gevonden. De opdracht voor een nieuwe naam kwam eens in de zoveel tijd voorbij en wekte telkens veel enthousiasme bij me op. Want een naam kan zoveel zeggen, zoveel overbrengen… Voor mij begint eigenlijk alles met een sterke naam. En natuurlijk moet je product of dienst gewoon goed zijn en moet er een markt voor zijn om succesvol te worden. Maar ja die naam he?

Namen voor iemand anders bedenken is een stuk makkelijker dan voor jezelf. Als je van buiten naar binnen mag kijken, dan heb je overzicht en kun je veel sneller met goede namen komen. Voor jezelf iets bedenken is altijd lastiger, omdat je gewoonweg niet objectief naar je eigen business kunt kijken.

Dat gold dubbel voor mijzelf. Wat is nou een goede naam voor een namenbureau? Ik heb heel wat gepiekerd en gepeinsd om mijn bedrijfsnaam te maken. Tijdens dat proces leerde ik gelukkig heel veel over hoe je überhaupt tot goede namen kunt komen. Dus het was het gepieker dubbel en dwars waard. Mijn klanten neem ik nu ook mee in dat proces en dat geeft scherpte en helderheid. Eerst moet je goed kunnen zien wie je wilt zijn om tot de juiste namen te komen.

Wat er vervolgens gebeurde

Ik koos niet voor ‘Met Namen’, ‘Naammaker’ of ‘de Naamfactor’. Ik wilde ook nog een factor fun en magie in de naam verweven. En zo werd het Namarama. Toen ik eenmaal mezelf bekend maakte met mijn nieuwe onderneming bleken klanten als vanzelf te komen. ‘Kies en je wordt gekozen’ heet dat. Het verraste me echt compleet dat er zoveel beweging en business ontstond en dat begon allemaal met die ene naam.

Een naam geeft richting aan alle losse ideeën en gedachtes die je tot dat moment hebt over wie je wilt zijn en wat je wilt worden. Het is een superkrachtig instrument om waarde en gewicht te geven aan iets wat er tot dan toe nog niet was. En dat is wat er zomaar kan gebeuren als je een nieuwe naam kiest. De wereld komt in beweging en weet je te vinden. Je hebt houvast en richting. Daarom kan ik het iedereen aanbevelen om er eens goed voor te gaan zitten en niet zomaar voor de eerste de beste naam te kiezen.

Voor welke naam heb jij gekozen? Laat het weten in de reacties.

Lees ook: 7 supermanieren om tot de beste naam te komen

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *