Alle artikelen

(Te) gekke namen

Artikel

(Te) gekke

namen

Vandaag begeven we ons in de wereld van de festivals. Want als we ergens rare namen tegenkomen is het daar wel. En dan heb ik het niet over onspelbare namen, maar echt van die namen waar je even van opkijkt. De zomer barst weer los en het stikt van de muziekfestivals door het hele land. Maar wat een namen… soms overduidelijk, maar vaak ook heel geheimzinnig.

Pinkpop

Een popfestival dat doorgaans op Pinksteren wordt georganiseerd, vandaar de naam. Heeft niks te maken met een roze kinderpop dus. Toch zijn ze niet roomser dan de paus: het werd niet op Pinksteren georganiseerd in 2008, 2010, 2013 en 2016.

Hongerige Wolf

Het is niet wat je denkt. Geen hippe band of verkleedpartij. Hongerige Wolf is namelijk een gehucht in Groningen. En daar wordt een kunstzinnig festival gehouden. Geen festival rondom dieren dus (ook een plaatsnaam).

Appelsap

Toen ik deze naam voor het eerst hoorde snapte ik er niks van. Het draait om Fresh Music, en wij zochten daar een hele frisse naam bij die totaal niet leek op alles wat er al was. Vandaar de naam Appelsap, zo legde de oprichter het me uit.

Down The Rabbit Hole

Prachtige naam vind ik. Verwijst natuurlijk direct naar het beroemde Alice in Wonderland verhaal. Past tevens ook goed bij het gevoel dat je overhoudt na een stevig weekend festivallen.

Into The Great Wide Open

Songtitel en een festival op het kleine eilandje Vlieland. Daar is weinig Great Wide Open te vinden als je het strand niet meetelt. Toch is het een zeer uitnodigende naam, groots en passend bij het lekker buiten van muziek genieten.

Ken jij nog een (te) gekke festivalnaam? Zet ‘m in de reacties.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *