Alle artikelen

Waarom geen Cupidodag? ❤

Artikel

Waarom geen

Cupidodag? ❤

Ik wandelde met mijn zoontje over de markt toen hij zich plots omdraaide en vroeg: “Papa, waarom heet Valentijnsdag eigenlijk geen Cupidodag?” Goede vraag. Valentijn is inmiddels synoniem voor de liefde, maar over de heilige sint-Valentijn is eigenlijk bar weinig bekend. De opmerking zette me wel aan het denken: Cupido is eigenlijk een veel sterker symbool voor liefde en verliefdheid. En het bekt ook nog lekker. Zouden we deze wereldberoemde dag kunnen omdopen? Probeer dat maar eens aan een 9-jarige uit te leggen.

Diezelfde vraag speelt bij bedrijven die van naam willen veranderen. Dat doe je niet zomaar. Veel van je klanten kennen je inmiddels bij die ene naam. Vertellen het aan elkaar door. Altijd die ene naam. Maar je bedrijf groeit, verandert en past misschien niet meer bij wat je (aan)biedt. Zelfs dan zal men zich drie keer op het hoofd moeten krabben voordat de optie van verandering in beeld komt. Want denk je eens in, hoe veel werk is er wel niet te verzetten om van Valentijnsdag Cupidodag te maken? Ja Cupido past veel beter bij het thema liefde dan Valentijn, maar een dag van naam veranderen? Wat zullen de mensen wel niet denken?

Toch gebeurt het natuurlijk dagelijks dat bedrijven (van naam) veranderen. Na een fusie. Na een complete rebranding. Of na de ontdekking dat de juiste naam veel meer klanten kan opleveren. Het gaat nooit zonder slag of stoot, er komt inderdaad behoorlijk wat werk bij kijken (nieuw logo, nieuwe huisstijl, website). Maar het is ook een nieuw begin, een frisse start. Het bedrijf kan nu het verleden achter zich laten en hoeft niet meer de fouten van vroeger te maken. Om daar maar op voort te borduren: misschien kunnen we van 15 februari Cupidodag maken. De goedmaakdag voor iedereen die vergeten is iets voor een geliefde te doen op Valentijnsdag. Vind je dat ook een goed idee?

Deel dit artikel:

[social_warfare buttons='twitter,pinterest,facebook,linkedin']

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *