Alle podcasts

Podcast

My name is awesome met Alexandra Watkins

De Namarama Show

Mijn eerste Engelse podcast!

In mijn eerste zoektocht naar literatuur rondom naamgeving stuitte ik al snel op het boek van Alexandra Watkins, Hello my name is awesome. Het boek is een how-to op het gebied van naamgeving en legt op humoristische wijze uit wat je goed en fout kunt doen met namen. Want namen maken moet ook fun zijn. En hoe maak je nou een naam die beklijft? De ondertitel is dan ook: ‘How to create brand names that stick’.

Er zijn niet veel boeken te vinden over naamgeving en ik voel daarom me zeker verbonden met Alexandra. Ze heeft namelijk ook een eigen namenbureau met een mooie en vrij dwingende naam, Eat my words. Ze heeft zich gespecialiseerd in naamgeving voor de food-industrie, maar daar houdt het niet op. Wat denk je bijvoorbeeld van de naam RETRIEVER, een GPS systeem voor honden. En zo geeft ze nog heel veel voorbeelden van namen die goed blijven hangen (en waarom ze goed blijven hangen!).

Eigenlijk wilde Alexandra helemaal geen boek schrijven. Met twee schrijvende ouders wist ze wat de struggles waren en dat er moeilijk geld mee viel te verdienen. Maar eenmaal overtuigd door een uitgever ging ze aan de slag en bleek het een gouden greep. Haar boek levert haar nog steeds veel klanten op. Uit haar boek komt bijvoorbeeld de SMILE methode. Ze neemt je mee in de 5 stappen en elke letter uit SMILE staat voor een stap. En over acroniemen gesproken, je hoort ook hoe ze de club FWINI, acroniem voor een veel te lange naam die weinig pit heeft, omboog naar Watermark en welke sentimenten daar mee gepaard gingen. We sluiten af met een geweldige creativiteitstip om meer beeld te krijgen voor invalshoeken voor je nieuwe naam.

Wil je het boek van Alexandra winnen? Zet dan een review op Apple Podcasts en maak even een screenshot. Stuur dat naar info@namarama.nl en de leukste review krijgt het boek Hello, my name is awesome toegestuurd.

Als je meer over namen bedenken wilt weten, van leuke namen houdt en wil weten hoe ze het in Amerika doen, dan is dit de podcast voor jou. Veel luisterplezier.

 

Deel deze podcast:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *