Alle podcasts

Podcast

Het geluid van je naam met Renger Koning

De Namarama Show

Een van de grootste trends genoemd in menig trendrapport voor 2020 is dat geluid steeds belangrijker voor merken gaat worden. Niet alleen vanwege de opkomst van voice, maar ook doordat mensen meer gaan luisteren. Bron

 Wist je dat namen muziek maken? Sommige namen maken van zichzelf muziek, andere namen krijgen een mooie tune mee van een componist. Renger Koning is zo’n componist en maakt muziek voor onder andere commercials, speelfilms, documentaires en zelfs podcasts! Hij werkt afwisselend in Amsterdam en Groningen met zijn bedrijf Soundbase. Je kent zijn muziek vast wel, onder andere van de Bel Simpel reclames. Ook won hij de prestigieuze BUMA award voor zijn muziek.

Ik ontmoette Renger voor het eerst jaren geleden toen ik op zoek was naar een tune voor mijn klant Topicus. Die ging voor het eerst op de radioreclame maken, dus wilde ik meteen een herkenbaar geluid erbij laten maken. Renger kwam met het beste voorstel en het deuntje zit in menig hoofd gegrift inmiddels.

Renger is een echte creatief en geeft een inkijk in zijn proces. Wat zijn de vragen die hij stelt voordat hij aan de slag gaat? Hoe blijft hij geïnspireerd? En welke muziek past nou goed waarbij? Geluid kan aan elk beeld steeds weer een totaal andere interpretatie geven. Je hoeft maar een Mexicaans trompetje te horen bij een shot van stel in een cabrio en je gelooft al meteen dat ze in Mexico rijden. Laat je bij hetzelfde shot horrormuziek klinken dan fantaseer je meteen dat er iets verschrikkelijks gaat gebeuren.

Door goed te kijken en te luisteren kan Renger altijd weer tot nieuwe ideeën komen. Wat is zijn favoriete naamgeluid? Hoe klink je anders dan de rest? Allemaal essentiële informatie voor iedereen die zijn of haar merk eens een goed geluid wil geven.

Deel deze podcast:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *