Alle podcasts

Podcast

Marketeers zijn vreemde mensen met Rob Revet (Mark Stronger)

De Namarama Show

Vandaag heb ik een speciale gast die je absoluut niet wilt missen als je ook maar íets met merken doet. Ik zit hier met Rob Revet, specialist in merkmanagement en merkstrategie, onder meer door het halen van een mastertitel in brandmanagement. Zijn bedrijf heet Mark Stronger en zij zijn de bedenkers van de Nationale Marketing Benchmark.

Rob is niet zomaar een marketingspecialist; hij is een man van de theorie die precies weet wat er speelt in de wereld van merken. En hij heeft een interessante kijk op marketeers. Zoals hij zelf zegt: “Marketeers zijn hele vreemde mensen. Waar de meeste mensen bang zijn voor vernieuwing, zijn zij juist altijd op zoek naar iets nieuws.” Herkenbaar?

Die drang naar het nieuwe is een valkuil. Het kan ertoe leiden dat de kernwaarden van een merk verwateren, met alle desastreuze gevolgen van dien voor de omzet. Rob heeft hier aantoonbare voorbeelden van.

Rob is ook een groot voorstander van consistentie in marketingcampagnes. Hij gelooft niet in het concept van ‘ware out’, het idee dat je doelgroep snel op je uitgekeken raakt als je te consistent bent.

En nu komt het schokkende deel: wist je hoeveel marketeers eigenlijk de teugels uit handen geven aan hun marketingbureau? De cijfers zijn echt niet mis, en de gevolgen liegen er niet om.

Dus, als je geeft om je merk en bedrijfsnaam, dan is dit gesprek met Rob een must-listen.

Rob Revet

Rob Revet

Deel deze podcast:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *