Alle podcasts

Podcast

NFT wat moet je ermee? met Jarr Geerligs

De Namarama Show

Jarr Geerligs, dat is al een unieke naam op zich, heeft zich als creatief enorm verdiept in het fenomeen NFT’s. Ik zal je eerlijk zeggen, het duurde echt even voordat ik er iets van begon te snappen. Jarr is voortreffelijk art-director, bekend van de huisjes van Week van het Vergeten Kind of de eerste luistercatalogus voor IKEA en zijn Instagram Posters in Amsterdam.

NFT’s staat voor non-fungible tokens, unieke files die op de blockchain leven. Dan haak ik al bijna af. Maar we duiken in de wereld van de NFT’s want Jarr heeft ze zelf ontwikkelt. Het is misschien een hype, maar de bedragen die over tafel gaan voor deze digitale kunstwerkjes zijn ongekend. En dus willen we er meer van weten! Zo werd de NFT ‘First 500 Days’ van Beeple voor $69 miljoen verkocht. 69 miljoen voor een beetje data? Voor mijn kinderen is het kopen van digitale items al de normaalste zaak van de wereld, ik moet er echt nog even aan wennen. Ik heb zoveel vragen. Hoe maak je ze? Hoe verkoop je ze? Waar koop je ze? Waarom koop je ze? Wat kun je er nou mee?

Jarr loodst me vakkundig door deze nieuwe wereld. Ik heb een hoop opgestoken van dit gesprek en durf te zeggen dat ik nu NFT’s echt beter snap.

Floris Hülsmann & Jarr Geerligs

 

Deel deze podcast:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *