Alle artikelen

Lang leve je naam!

Artikel

Lang leve

je naam!

Hoe oud is de oudste merknaam? Hoe lang gaat een naam eigenlijk mee?

Die vragen deden mij op zoek gaan naar heel oude merknamen. Dat zijn vaak familienamen, omdat dat vroeger de start was van een bedrijf wat langer kon blijven bestaan, dankzij het kroost van de eigenaren. Heineken is daar een schitterend voorbeeld van. Ik kan je van harte aanraden om de biografie die Annejet van der Zeijl heeft geschreven te lezen. Hij was een ongelooflijk vooruitstrevende ondernemer en het is echt niet voor niets dat Heineken nog steeds een wereldmerk is. Hij legde een stevige fundatie.

Maar als ik het over Heineken heb, dan moet ik het ook over het oudste merk van Nederland hebben. Brand Bier! sinds 1340. Hoe is het mogelijk dat een merk zo’n lange tijd overleefd? Het kan blijkbaar. Met die gedachte moet je ook je eigen merk in de wereld zetten. Andere bekende Nederlandse niet-meer-weg-te-denken-merken: Lucas Bols jenever (1575) en De Vergulde Hand zeep (oudste geregistreerde merk, 1556).

Japan heeft het wereldrecord met bouwbedrijf Kongō Gumi dat ruim 1400 jaar heeft bestaan. Helaas is het in 2006 opgehouden. Dus daar ligt voor mij de lat bij elke naam die ik ga ontwikkelen: je moet er minstens 1500 jaar mee kunnen doen!

Deel dit artikel:

[social_warfare buttons='twitter,pinterest,facebook,linkedin']

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *