Alle artikelen

Nieuwe namen van Namarama

Artikel

Nieuwe namen

van Namarama

Nieuwe namen van Namarama

“Welke namen heb jij nou bedacht?”, vroeg iemand waarvan ik dacht dat ze me goed kende. Verhip, ik heb daar helemaal geen aandacht aan besteed de laatste tijd. Dat komt deels door laksheid, ‘ik heb het druk’ en ‘bij de loodgieter lekt de kraan ook altijd’ en andere excuses. En ook omdat het vaak lang duurt voordat de door ons bedachte naam wereldkundig gemaakt mag worden.

Vandaar dat ik met trots een aantal namen presenteer die het afgelopen jaar hier ontstaan zijn.

 

ETAGO
Kennismakers

ETAGO is de naam van een nieuw kennisplatform waar informatie over marketing voor technisch mkb gedeeld wordt. De naam is een samenstelling van ‘etage’ en ‘go’. Etage omdat het verwijst naar bouwen (de doelgroep zit vaak in de bouw) en dan vooral hoger bouwen. Alleen als je de hoogte in bouwt onstaan er etages. En zo wil het platform ook de hoogte in bouwen met kennis. Go is het actiewoord dat laat zien dat er echt iets gebeurt hier, niet lullen maar poetsen!

 

 

Porteum
Middelbare school

In Lelystad wordt nu druk gebouwd aan de grootste campus van Nederland. Een middelbare school die plaats gaat bieden aan duizenden leerlingen. De school wil een veilige haven zijn voor deze leerlingen, daar is de architectuur van de gebouwen op gericht. En als havenstad is Lelystad natuurlijk bij uitstek de plek voor een havengerichte naam. Vandaar een samenstelling van ‘port’ en ‘lyceum’: Porteum. Tevens zijn de zeven gebouwen van de campus met namen voorzien die verwijzen naar de scheepvaart.

 

 

Blijtijds
50 plus magazine

De oudere doelgroep wordt steeds groter en belangrijker. Uitgeverij Bindinc wilde een inspirerend en informatieve website starten die het ouder worden op positieve wijze benadert. Met artikelen die echt passen bij het nieuwe leven van de 50 plusser. De naam Blijtijds is natuurlijk een pastiche op ‘bij de tijd’, met een positieve draai. Wat weer een perfecte match is met hoe de doelgroep over zichzelf denkt.

Welke naam spreekt jou het meest aan? Zet je reactie hieronder.

 

 

Ook interessant voor je:

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *