Alle artikelen

Stemverheffing

Artikel

Stemverheffing

stemverheffing

Als je het tech-nieuws moet geloven komt er een nieuwe beweging aan in het gebruik van apparatuur. Geen besturing met je vingers of duim, niet met je ogen of met een muis. Nee je stem wordt het nieuwste instrument om met je apparaten te werken. Amazon Alexia, Google Home en SIRI heten de grote spelers en allemaal zijn ze erop gericht stemopdrachten van je te ontvangen en geluid terug te geven.

Computers en andere apparaten gaan steeds beter luisteren en praten en nu is het moment gekomen om daar vol op in te zetten. Dat is dus ook het moment waarop je je mag afvragen of jouw naam daar wel voor geschikt is. Misschien nu nog lastig voor te stellen maar als iedereen straks zijn of haar telefoon met de stem bedient, hoe makkelijk ben jij dan te vinden op Google?

Je kunt het vandaag al proberen want op elke smartphone kun je al zoekopdrachten met je stem geven. Het is meteen een leuke oefening voor je. Wat zou jij tegen je telefoon zeggen als je naar je eigen dienst op zoek was? “Siri, ik zoek een businesscoach die weet hoe je in minder tijd meer kunt verdienen.” Stel je voor wat jouw klanten gaan zeggen en kijk of het echt aansluit bij je website (als je die al hebt). En als je al een naam hebt: kan de computer die goed verstaan? Iets om serieus over na te denken.

Praat jij al tegen apparaten? Laat het me weten in een reactie hieronder.

Deel dit artikel:

[social_warfare buttons='twitter,pinterest,facebook,linkedin']

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *