Alle artikelen

Slimme tips om die domeinnaam wél te krijgen

Artikel

Slimme tips

om die domeinnaam wél te krijgen

Na lang toewerken en plannen ben je er eindelijk: klaar om de onderneming te lanceren waar je al jaren van droomt! Alles ligt klaar: een stevig businessplan, een treffende bedrijfsnaam, en een brandend verlangen om je merk wereldkundig te maken.

Maar dan, een kleine tegenslag. Je ontdekt dat jouw ideale domeinnaam, jouwbedrijfsnaam.com, al in gebruik is. Hoe kan dat nu? Jouw unieke naam, bezet?

Dit scenario is vandaag de dag niet ongewoon. Met meer dan 329,3 miljoen geregistreerde domeinnamen wereldwijd, is de jacht op die perfecte .com of .nl domeinnaam een ware uitdaging. Wat je ook bedenkt, de kans is groot dat iemand anders je voor is geweest.

Misschien wordt de naam gebruikt voor een bestaande website, of iemand vond hem simpelweg mooi en legde hem vast. Er kunnen allerlei redenen zijn waarom jouw gekozen naam al bezet is. Maar geen zorgen, er zijn altijd alternatieven!

Overwegen om het domein te kopen van de huidige eigenaar is een optie, maar dit hangt af van je budget. En soms is dat gewoon niet haalbaar.

Let op: Controleer altijd of je bedrijfsnaam niet al in gebruik is door een ander, voordat je een alternatief domein registreert.

Mocht je bedrijfsnaam al een handelsmerk zijn, dan wil je natuurlijk juridische problemen en verwarring bij klanten voorkomen. Dit kan betekenen dat je beter op zoek kunt gaan naar een nieuwe naam.

Als handelsmerken geen probleem zijn maar jouw gewenste .com domein bezet is, dan is het tijd om creatief te worden. Verzamel een brainstormteam en overweeg de volgende zeven creatieve strategieën voor als jouw domeinnaam al bezet is.

 1. Voeg woorden toe voor of na jouw bedrijfsnaam
  Is leukeschilders.nl je droom? Probeer theholisticmarketplace.com of deleukeschilders.nl Speel met variaties die passen bij jouw merk, maar houd het simpel.
 2. Voeg een actiewoord toe
  Gebruik bijvoorbeeld belSterkRecht.nl of ontdekOnzeKunst.nl. Het is eenvoudig en effectief, en geeft meteen een call-to-action.
 3. Betrek een relevante term die niet direct je bedrijfsnaam is
  Als instafotograaf.nl bezet is, denk aan alternatieven als instapics of instaLens.
 4. Gebruik geografie in je domeinnaam
  Dit werkt niet altijd, maar kan een manier zijn om je domeinnaam te specificeren, zoals fotografieAmsterdam.
 5. Verzin een geheel nieuw woord
  Wees inventief en creëer iets unieks, zoals de namen die hier zijn bedacht: Namarama, Validay of Studira.
 6. Kies een alternatieve domeinextensie
  Ben je gehecht aan je domeinnaam maar is .com bezet? Overweeg andere extensies zoals .eu, .biz, .online, of meer specifieke zoals .cars of .fun.

Onthoud bij het kiezen van je domeinnaam: wees gedenkwaardig, houd het simpel en relevant, en vermijd handelsmerkconflicten. Met deze tips vind je ongetwijfeld een domeinnaam die bij jouw onderneming past.

 

OOK INTERESSANT VOOR JE:

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *