Alle artikelen

5 remedies tegen de Corona-malaise

Artikel

5 remedies

tegen de Corona-malaise

5 remedies tegen de Corona-malaise

Deze tijd maakt me heel duidelijk hoe je mind met je aan de haal kan gaan.
Hoe onze hersens werken interesseert me overmatig.

Ik lees me dan ook helemaal suf over dit onderwerp en sprak mensen die er veel meer van weten dan ik zoals consumentenpsycholoog Patrick Wessels en neurowetenschapper Tim Zuidgeest.
Een ding wordt me steeds duidelijk uit alle informatie.
Soms moet je dingen doen die tegen je gewoontes in gaan.
We worden af en toe geregeerd door oude systemen in ons brein.
Daar kun je aan ontsnappen.
Daarom hier mijn 5 beste remedies tegen de malaise.

1. Nieuwsstop

Deze tip las ik in het boek ‘The 4 hour workweek’. Nieuws gaat in 9 van de 10 gevallen over negatieve gebeurtenissen. Daarom is het nieuws. Gebeurtenissen die vaak niets met jou te maken hebben. Als je je constant omgeeft met negatieve input, dan lijkt dat je realiteit. Door geen nieuws te volgen kun je weer zelf gaan denken en ontdekken. Er komt meer ruimte voor nieuwe ideeën. Ideeën hoe je met crisis kunt omgaan bijvoorbeeld. En als er écht nieuws is, dan komt dat heus wel tot je, maak je geen zorgen. Je mailbox of naasten vertellen je het wel. Probeer het eens 1 dag en kijk wat het je oplevert.

2. Dankbaarheid

De grootste vijand van angst is dankbaarheid. Zodra je dankbaar ergens voor bent, schakelt het angst-systeem in je hersenen helemaal uit. En als je er even de tijd voor neemt, blijkt dat je voor heel veel dingen dankbaar kan zijn. Ik was vanochtend dankbaar voor stroom die werkte, warm water uit de douche, de schone lucht, mijn lieve kinderen, dat ik een dak boven mijn hoofd heb, dat de zon schijnt… En zo doe ik dat minstens vijf minuten lang. Dat geeft een hoop lucht.

3. Stilte

Je hebt enorm veel gedachtes elke seconde. Je lichaam ‘gelooft’ alle gedachtes die je hebt. Dus als jij aan iets pijnlijks denkt, dan voel je het ook. Als je aan iets fijns denkt, dan zal je een prettige sensatie hebben. Jouw gedachtes maken stofjes vrij in je hersenen die je lichaam dat gevoel laten geven. Door wat vaker even stil te zijn zet je de stofjesfabriek even stil. Je lijf wordt er rustiger van. En je mind ook. Ik leerde dit van meditatie-wizard Joe Dispenza uit zijn boek ‘Breaking the habit of being yourself’. Er zijn zat apps op de markt die je helpen om even stil te zijn, zoals Calm. Al zijn het maar vijf minuutjes per dag, het gaat een verschil maken.

4. Beweging

Als er iemand niet sportief was, dan was ik het wel. Ik had alle argumenten klaar om te vertellen waarom sport niet gezond zou zijn. Nu piep ik wel anders. Sinds ik nu al bijna drie jaar elke vrijdagochtend met mijn personal trainer Ruben van Rog’s Gym aan het werk ben, merk ik steeds meer de voordelen van beweging. Het lijkt alsof ik helderder kan denken, tegenslagen makkelijker aankan en niet geheel onbelangrijk, mijn lijf ziet er ook beter uit. Daarnaast is in meerdere onderzoeken aangetoond dat je hersens beter werken als je beweegt. Ik doe het zelfs in mijn workshops: ik laat de hele groep wandelen om op ideeën te komen. Reken maar dat het werkt, elke keer weer.

5. Plankracht

Dit is mijn belangrijkste tip. Als de shock van het onbekende voorbij is en je kunt weer helderder nadenken: ga plannen maken. Het hoeft niet meteen goed te zijn of raak, maar pak een vel wit papier en zie wat er in je opkomt. Je brein is een geniaal ding, er kunnen de mooiste plannen uit ontstaan. Door in creatieve actie te komen, geef je je leven weer meer richting. Het maakt fijne stofjes in je hoofd los, zoals dopamine. En dat is een waanzinnig gevoel. Starten aan iets nieuws in combinatie met een goed gevoel, verhoogt de slagingskans gigantisch. Dat is de kracht van plannen maken.

Mijn plan voor jou
Mijn plan is om ondernemers te helpen om online beter zichtbaar te zijn. Met mijn 20 jaar ervaring in schrijven voor websites en marketing heb ik een whitepaper vol tips voor je geschreven. Online Copy Mastery. Ontdek hoe je met tekst mensen overtuigt van jouw waarde zonder dat je een schrijver hoeft te zijn.

 

Ook interessant voor je:

Deel dit artikel:

[social_warfare buttons='twitter,pinterest,facebook,linkedin']

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *