Alle artikelen

Mag een woordgrap als naam?

Artikel

Mag een

woordgrap als naam?

Woordgrappen. Je kent vast wel iemand die ze te pas en te onpas maakt. Dat kan een glimlach opleveren, maar soms ook ergernis. De vraag is dan ook: kun je een woordgrap als bedrijfsnaam inzetten? Kijk maar om je heen, er zijn veel bedrijven die dat doen. Soms succesvol, zoals het Haagse bronwatertje met de naam Eau Eau Den Haag. Of de kappersnaam die ook veel bekenheid kreeg, Zit Je Haar Cut? Nou zijn deze voorbeelden beter dan het gemiddelde. Dat komt omdat ze zich aan een paar regels houden.

  1. De woordgrapnaam heeft een zeer directe verbinding met het product of de dienst
  2. De naam heeft duidelijk een dubbele lading
  3. Naast de naam wordt altijd duidelijk in een descriptor aangegeven waar de naam op slaat
  4. De branche waarin de naam zit kan goed samengaan met humor

Dus over punt 1: Eau Eau Den Haag gaat duidelijk over water en 2. verwijst naar het liedje ‘O, o Den Haag’. Zo is er een Lego-winkel die De Blokkenpiloot heet. Dat is alweer een stuk onduidelijker. Want wat heeft een piloot nou met Lego te maken?

Branches die duidelijk een glimlach kunnen hebben: alles met food (foodtrucks, snackbars, snoepwinkels), kappers en kinder-gerelateerde zaken en items. Verder alle zaken die humor verkopen. En wat ik nog te weinig zie: bedrijven met een gratis aanbod die hun klanten via de naam een glimlach bezorgen.

Branches die ik niet meteen een woordgrap aanraad: diensten- en serviceleveranciers, verzekeraars en andere bedrijven die zich met menselijke mijlpalen bezighouden (trouwen, overlijden).

Wil je weten of ik weleens een woordgrap als naam heb ingezet? Dat zie je hier.

Ook een woordgrap-naam gezien? Zet hem in de reacties!

 

 

Ook interessant voor je:

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *