Alle artikelen

Mijn grootste geheim als namenmaker

Artikel

Mijn grootste

geheim als namenmaker

Zal ik je eens een geheimpje verklappen? Als namenbedenker weet ik natuurlijk precies waar ik de beste namen kan vinden. Nee, dat is niet op mijn kantoor. Ook niet midden in de nacht. En zelfs niet onder de douche. Nee, vaak als ik leuke dingen aan het doen ben, dan komen de namen als vanzelf. Dus een film kijken. Een potje golfen. Wandelen met vrienden in Oostenrijk. Met mijn vrouw naar Rome. Allemaal dingen die ik graag doe en weer ga doen. Je kan dus wel zeggen dat ik een enorme geluksvogel ben. Ik moet voor mezelf leuke dingen organiseren om mijn beste werk te kunnen leveren. Win-win!

Dit komt niet zomaar uit de lucht vallen. Ik heb natuurlijk al vele jaren conceptontwikkeling voor de grootste bedrijven erop zitten. Maar ook heb ik me verdiept in de ‘geheimen’ van creativiteit. Ik zag een schitterende docu over de Nederlands-Spaanse kunstenares Lita Cabellut en zij verwoorde trefzeker waar creativiteit over gaat. Ik parafraseer: “Elke dag weer beginnen, je vaste methode handhaven, dezelfde bewegingen maken, het werk doen. In de stank van de verf. Het lijkt repetitief, maar alleen daaruit ontstaat creativiteit en meesterschap.”

Dus ja, ook ik zit dagelijks op kantoor en werk daar ook aan lange lijsten vol namen. Maar de echte winnaars ontstaan erbuiten. Alleen als ik dagelijks het werk doe, komen de mooiste namen op onverwachte moment naar boven. Maar ik ga er niet op wachten. Het zijn ‘onverwachte momenten’ die ik voor mezelf creëer uiteraard.

 

 

 

Ook interessant voor je:

Deel dit artikel:

[social_warfare buttons='twitter,pinterest,facebook,linkedin']

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *