Alle artikelen

Waar heb je die ©, TM en ® nou voor nodig?

Artikel

Waar heb

je die ©, TM en ® nou voor nodig?

De ©, TM en ® symbolen zijn drie van de meest voorkomende symbolen ter wereld. Ze vertegenwoordigen respectievelijk auteursrecht, handelsmerk en octrooi.

In dit digitale tijdperk waarin we allemaal inhoud maken, komt inbreuk op het auteursrecht steeds vaker voor. Het is gelukkig vrij makkelijk je bedrijfsnaam, merk of logo te beschermen. Dat kan met de volgende symbolen.

Het ©-symbool betekent copyright en wordt gebruikt om aan te geven dat een werk auteursrechtelijk beschermd is en niet mag worden gebruikt zonder toestemming van de eigenaar. In Nederland is het al meteen zo dat je creaties beschermd zijn zonder vermelding van de ©, dus eigenlijk zie je het niet zo vaak.

Het TM-symbool (trademark) komt uit de VS wordt gebruikt om aan te geven dat een merkregistratie onderweg is. In Europa doen we dat zelden. Dus zie je TM bij een merk, dan is het nog niet beschermd.

Het ®-symbool wordt gebruikt om aan te geven dat een product of dienst officieel is geregistreerd bij het Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom. Wij geven ook regelmatig webinars over sterke bedrijfsnamen en registratie in samenwerking met dit Bureau.

Wil je meer weten over dit onderwerp kijk dan vooral bij de officiële instantie die dit allemaal regelt: het Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom (BOIP).

 

 

 

Ook interessant voor je:

Deel dit artikel:

[social_warfare buttons='twitter,pinterest,facebook,linkedin']

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *