Alle artikelen

Zal ik eens een originele bedrijfsnaam bedenken?

Artikel

Zal ik

eens een originele bedrijfsnaam bedenken?

Het mooie van een naamcreatiebureau zijn is dat ik regelmatig de mooiste namen krijg toegestuurd. Wekelijks komt er wel weer een bijzondere bedrijfsnaam mijn inbox invliegen. Als je er eenmaal op gaat letten kom je de vreemdste voorbeelden tegen. Je ziet het proces al helemaal voor je bij deze uitvaartverzorger: ‘Zal ik eens een originele bedrijfsnaam bedenken in plaats van zo’n voor de hand liggende?’

Misschien is deze bedrijfsnaam wat overdreven?

 

Wie er ook wat van kunnen zijn de foodtrucks, snackbars en andere eetgelegenheden. Zij hebben een wapen in handen dat niet in iedere branche gewaardeerd wordt: humor. Wij zij bedenken als originele bedrijfsnaam werkt direct op de lachspieren. In die branche is het prima, eten is ook amusement en entertainment. Daar mag je best om lachen.

 

Back to the Frituur met het logo van ‘Back to the future’

 

Lowie Frieton, met chique logo verwijzend naar Louis Vuitton.

 

Zeg het harop en je snapt ‘m.

Wij gebruikten ook deze humor-strategie toen we een nieuwe naam moesten bedenken voor de ‘vegan kip’ van Subway. Vegan kip klonk niet heel aantrekkelijk voor deze plantaardige kipstukjes, die toch heel lekker waren. Vandaar de naam: Tastes Like Chicken. Smaakt als kip, iets wat je grappend altijd zegt bij een stukje vlees dat je niet herkent. Afgekort een broodje T.L.C. ™ in plaats van een B.L.T.

 

 

 

De naam Taste Like Chicken is inmiddels in 10 Europese landen geïntroduceerd.

 

Deze naam is nu zelfs voorzien van een Trade Mark, de bevestiging dat alleen Subway deze naam kan en mag gebruiken. Net zoals de Big Mac is zo’n beschermde naam een enorme asset voor je bedrijf.

Toch zou ik humor niet voor iedereen aanbevelen die op zoek is naar een originele bedrijfsnaam. Er zijn nog veel meer mogelijkheden om jezelf een unieke en onvergetelijke positie op de markt te geven. Wil jij in gesprek om te zien wat de beste naam-strategie voor jou is? Neem dan vandaag nog contact met ons op.

Heb jij ook iemand een originele bedrijfsnaam zien bedenken? Zet het in de reacties hieronder.

 

 

Ook interessant voor je:

Deel dit artikel:

[social_warfare buttons='twitter,pinterest,facebook,linkedin']

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *