Alle artikelen

Namen voor je website bedenken

Artikel

Namen voor

je website bedenken

Bij het bedenken van namen voor je website kunnen er drie dingen misgaan. Ik neem je even mee in de wereld van domeinnamen en websitenamen, zodat jij de beste keuze kunt maken. Hier komen de drie misvattingen:

 

  1. De domeinnaam is heilig

Als je namen voor je bedrijf gaat verzinnen en je vindt dat de domeinnaam van de website helemaal vrij moet zijn. Dat is een misvatting. Veel korte namen zijn allang bezet. Moet je daarom die naam niet nemen? Natuurlijk niet, je kunt makkelijk een andere extensie kiezen als .info, .shop, .eu… en nog veel meer. Of je kunt een kleine aanpassing doen: wijzijnNAAM, ditisNAAM.

 

  1. Een streepje ertussen lost het op

Als de naam die je voor je website bedacht al bezet is, of je hebt een wat langere naam, dan zou je een streepje tussen de woorden kunnen zetten. Dan heb je makkelijker een vrije domeinnaam gevonden. Ook dit is geen goed idee, omdat dat streepje altijd lastig uit te leggen is via de telefoon. Men zal vaker fouten maken in het e-mailadres en zo loop je berichten mis. Geen-streepje-ertussen-doen.nl dus!

 

  1. De naam van de website moet zeggen wat ik doe

“Als je een naam voor een website bedenkt die precies zegt wat je verkoopt of doet, dan scoor je hoger in Google.” Dat is echt iets van een ver verleden, waarin dat toen inderdaad zo was. Tegenwoordig is de inhoud van je website veel belangrijker. Denk aan namen als ‘kleertjes.com’ en ‘vakanties.nl’. Het zijn niet alleen hele saaie namen, je zal ook extra moeite moeten doen om op te vallen met zo’n naam.

 

Conclusie: Namen verzinnen is niet makkelijk, maar de domeinnaam mag niet je keuze bepalen. Het is ook niet altijd wat je denkt met de namen voor je website. Als je zoekt naar een naam voor je site, denk out-of-the-box en laat je niet beperken door websitenamen die al bezet lijken te zijn. In veel gevallen kun je domeinen ook overnemen voor een zacht prijsje.

 

 

Ook interessant voor je:

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *