Alle artikelen

De trends voor je bedrijfsnaam in 2023

Artikel

De trends

voor je bedrijfsnaam in 2023

Wat zijn de voorspellingen voor de trends van bedrijfsnamen in 2023? We sommen het hier voor je op.

 

Er zijn steeds meer domeinextensies beschikbaar voor je bedrijfsnaam. Het wordt ook steeds gangbaarder om een andere extensie dan bijvoorbeeld .nl of .com te gebruiken. Je ziet steeds meer bedrijven gebruik maken van extensies als .shop, .eu, .io. Ook lokale extensies zoals .amsterdam zijn steeds meer in trek. Deze trend zal zich verder doorzetten dit jaar.

 

Voor wie zijn bedrijfsnaam internationaal wil lanceren lijkt .com nog steeds de meest gangbare keuze. De .com hausse is nu echt wel over zijn top heen. De prijzen die voor .com namen gevraagd worden zijn aanzienlijk omlaaggegaan. Nadeel: nog steeds is het grootste deel van alle .com domeinen bezet, leeg of te koop. Zomaar een lege .com vinden is met een korte naam bijna onmogelijk. Voor bedrijven die .com willen voeren blijft het zoeken. Voor bedrijven die in Europa lanceren is .eu dan ook nog steeds een hele goede uitkomst, daar is veel meer ruimte.

 

Behoefte aan duidelijkheid in naamgeving zal ook weer blijven toenemen. Bedrijfsnamen die zomaar wat letters op een rijtje zetten of een raar woord vormen (omdat het zo leuk klinkt), zijn in de minderheid. Consumenten en klanten zoeken vooral online en daar is duidelijke taal natuurlijk van het grootste belang. Dat je niet alleen in je naam duidelijk hoeft te zijn, maar ook met een descriptor je enorm kan onderscheiden, is hier de gouden tip. Door niet alleen aandacht aan je bedrijfsnaam te besteden, maar ook aan wat er onder komt te staan, kan je de leading edge geven.

 

Eén ding is zeker; ook in 2023 zullen weer veel nieuwe bedrijfsnamen het licht gaan zien. We zullen je van de laatste ontwikkelingen op de hoogte houden. Bestel nu ons e-book en we sturen je om de week belangrijke naamtips.

 

 

Ook interessant voor je:

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *